Maszynka do miesa kenwood mg700 opinie

Wilk do ciała więc nic dziwnego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest niesamowicie dłuższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Flexa Plus New

Duży wybór wilków na rynku idzie na wybór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu pora na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) dodatkowo nie wymaga znacznego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można łatwo zdemontować, co wysoko ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania decyduje o dużej mocy maszyny. Jak wszystkie dania przydatne w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wydaje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa stosuje się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w dalekie akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To ciekawe urządzenie, wygodne w swoich cenach, wykorzystywane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę kiedy w trudnych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz drugich ulepszaczy.